Προπονητής ποδοσφαίρου

Άσκηση βελτίωσης τεχνικών στοιχείων-συγχρονισμού-τελικής προσπάθειας.

Άσκηση ατομικής βελτίωσης και υποομαδικής συνεργασίας, που εκτελείται σε υψηλό ρυθμό. Έμφαση στο οδήγημα της μπάλας, το 1-2 και το τελικό σουτ για γκολ. Η τελική προσπάθεια εκτελείται εντός περιοχής με δύο συνθήκες: τετ-α-τετ και εκμετάλευση σέντρας. Ταυτόχρονα σε συνθήκη επιθετικής υπεραριθμίας 2vs1 στη σέντρα, προπονείται η συνεργασία για το ξεμαρκάρισμα 2 επιθετικών όπως και η αντίδραση του αμυνόμενου. Δίνεται σημασία στο συγχρονισμό των κινήσεων, την εκτίμηση τυης φάσης-κατάστασης και την αντίδραση-επιλογή κίνησης. dribbleshootcrossingdrill

Η άσκηση εκτελείται ως εξής:

Ο ποδοσφαιριστής Νο 1 ξεκινάει με άλμα και στη συνέχεια εκτελεί σλάλομ με τη μπάλα, συνεργασία για πάσα 1-2 με τον ποδοσφαιριστή Νο 2 και τελείωμα φάσης με πλασέ στο τετ-α-τετ που δημιουργείται. Λίγο πριν το 1-2 ξεκινάνε οι Νο 4 (άλμα-σλάλομ με τη μπάλα) και οι Νο3 και Νο5 (άλμα-σλάλομ χωρίς μπάλα). Ο Νο 4 εκτελεί πάσα 1-2 με τον Νο 2 που έχει κάνει κίνηση υποστήριξης και οι Νο 3(αμυνόμενος-κόκκινος) και Νο 5 (επιτιθέμενος-μπλε) εισέρχονται στην περιοχή, για να δημιουργηθεί η επιθετική υπεραριθμία 2vs1 στη σέντρα. Ο αμυνόμενος προσπαθεί να αποτρέψει το γκολ (εκτίμηση φάσης και ανάλογη τοποθέτηση) και οι επιτιθέμενοι να κινηθούν σωστά στο χώρο για εκμετάλευση της υπεραριθμίας. Ανάλογα την εξέλιξη κινούνται 1ο-2ο δοκάρι, μένει ο ένας πιο πίσω ή αλλάζουν θέση μεταξύ τους, για να δώσουν καλύτερες επιλογές στο παίκτη που κάνει τη σέντρα. Ο παίκτης αυτός πρέπει να δώσει σημασία στην κατάλληλη σέντρα σε σχέση με τη συνθήκη (σημαδεύει τον κατάλληλο συμπαίκτη-δεν κάνει απλά σέντρα στο χώρο).

Οργάνωση: Η άσκηση εκτελείται εναλλάξ από αριστερά-δεξιά. Ζευγάρια παικτών στις άκρες που αλλάζουν ρόλους σε κάθε επανάληψη. Τριάδες παικτών στον άξονα (2 επιτιθέμενοι που επίσης αλλάζουν ρόλους σε κάθε επανάληψη-1 αμυνόμενος).

Πρόοδος: Δημιουργία 3vs2 στην περιοχή με προσθήκη παικτών στον άξονα.

Tags: σουτ, shooting drill, soccer drills