Προπονητής ποδοσφαίρου

Προπόνηση κεντρικού επιθετικού-SSG for No 9

Αγωνιστικό παιχνίδι προπόνησης του κεντρικού επιθετικού  και της γενικότερης βελτίωσης της επιθετικής συνεργασίας σε σχηματισμό με 1 φορ και 2 ακραίους επιθετικούς. Ταυτόχρονα εκπαιδεύεται και η αμυντική λειτουργία της αμυντικής 4άδας. Ο χώρος 40 Χ 30 είναι στον κεντρικό άξονα, έξω από την περιοχή και ολοκληρώνεται εντός περιοχής.

SSGN9TRAININGA

Οι 2 ομάδες αγωνίζονται έχοντας δημιουργικό-επιθετικό ρόλο (μπλε) και αμυντικό ρόλο (κόκκινη). Οι παίκτες της μπλε ομάδας προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με ασφάλεια και να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για να δεχτεί τελική πάσα ο φορ. Οι παίκτες της κόκκινης ομάδας αμύνονται με προσανατολισμό στη μπάλα. Αν κερδίσουν την μπάλα, έχουν 2 επιλογές: να περάσουν το κέντρο με οδήγημα σε 4'' ή μετά από 4 πάσες να την επιστρέψουν στον τερματοφύλακα. Τελική γραμμή όριο για οφσάιντ. Ζώνη Β: Δημιουργία αμυντικού βάθους.

Λύση 1:

SSGN9TRAININGB

Αντίθετη κίνηση και πίσω πάσα από το Νο 9. Κίνηση αριστερού ακραίου στην πλάτη του μπακ. Διαγώνια πάσα στην πλάτη της άμυνας. Εκρηκτική κίνηση του Νο 9 στην περιοχή, αφήνοντας πίσω τον κεντρικό αμυντικό, για να δεχτεί πάσα από τον ακραίο. Τελείωμα σε 1ο χρόνο.

Λύση 2:

SSGN9TRAININGC

Συνεργασία κεντρικού μέσου με δεξιό ακραίο επιθετικο. Ο Νο 9 δημιουργεί χώρο παραπλανώντας τον κεντρικό αμυντικό. Πίσω πάσα από ακραίο στον κεντρικό μέσο και κάθετη στο Νο 9, ο οποίος έχει κάνει αντίθετη κίνηση εκρηκτικά στο χώρο στην πλατη του στόπερ. Οδήγημα και τελείωμα φασης.

Λύση 3:

SSGN9TRAININGD

Ο Νο 9 δέχεται πάσα από τον κεντρικό μέσο, κινείται και συνεργάζεται με τον ακραίο επιθετικό και με αντίθετη κίνηση ζητά πάσα στον κενό χώρο. Οδηγεί και εκτελεί.

Σημεία κλειδί:

1. Παραπλανητική (αντίθετη) εκρηκτική κίνηση προσφοράς 2. Πίσω πάσα και κίνηση σε κενό χώρο στην πλάτη της άμυνας 3. Ξεμαρκάρισμα εντός περιοχής με αντίθετες-εκρηκτικές κινήσεις 4. Εκτέλεση σε 1ο χρόνο

Προοδευτικότητα:

Προσθήκη από 1 παίκτη σε κάθε ομάδα: 1 αμυντικό χαφ για την αμυνόμενη και 1 ακόμα χαφ για την επιτιθέμενη και SSG 5vs5.