Προπονητής Ποδοσφαίρου

H ιστοσελίδα www.soccercoach.gr είναι μια συνέχεια του Blog ''Προπονητής Ποδοσφαίρου'', το οποίο ξεκίνησα με πολύ όρεξη και μεράκι, σαν μια προσπάθεια διαλόγου, έχοντας σαν βάση την ενασχόλησή μου με την προπονητική και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Η αποδοχή του και οι συζητήσεις που προκάλεσε, τα θετικά σχόλια και οι πολλές πραγματικά γνωριμίες, με ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο που προέκυψαν μέσω αυτού, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, είναι πραγματικά το μεγάλο κέρδος για μένα. Σας ευχαριστώ γατί μέσα από την επαφή μας, έμαθα και μαθαίνω πολλά για την αγαπημένη μου ενασχόληση, την προπονητική ποδοσφαίρου. Θα συνεχίσω να αναζητώ μαζί σας, οτιδήποτε συμβάλλει στην βελτίωση, τη γνώση και την υποστήριξη της προπόνησης στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, ότι δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα εκφράζει τη δική μου σκέψη ή την αποδοχή μου. Πιστεύω πως αν κάτι είναι σωστό, μπορείς να το βελτιώσεις. Αν κάτι είναι λάθος, μπορείς να το διορθώσεις. Στη νίκη μπορείς να φτάσεις, με ένα περισσότερο ή λιγότερο επιθετικό παιχνίδι, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας ή αναμονής. αλλά οπωσδήποτε χρειάζεσαι συνεργασίες και ομαδικότητα.

Βασίλης Παπαδάκης

Η φιλοσοφία του προπονητή

coachingΌπως είπε ένας φιλόσοφος ‘’αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις, οποιοσδήποτε δρόμος θα σε βγάλει εκεί’’. Για να επιτύχεις, πρέπει να ξέρεις που πηγαίνεις. Εσύ είσαι αυτός που θα διαλέξεις τις σωστές κατευθύνσεις για σένα. Όπως φαίνεται και από την παρακάτω ιστορία, προπονητές χωρίς ανεπτυγμένη φιλοσοφία, δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και συχνά υποκύπτουν σε εξωτερικές πιέσεις.

Περισσότερα..

Προπονητής ποδοσφαίρου

Free webinar: Προπονητής Θέσης & Λειτουργία Camp

Η ιστοσελίδα soccercoach.gr προσφέρει ένα Free Webinar, με θεματολογία: Α. Προπονητής Θέσης στο Ποδόσφαιρο Β. Οργάνωση και Λειτουργία Camp Προπόνησης Θέσης, για όσους έχουν αποκτήσει το βιβλίο ''Προπόνηση Θέσης στο Ποδόσφαιρο''. 

Στην πρώτη θεματική ενότητα, θα αναλυθεί ο ρόλος και ο τρόπος εργασίας του προπονητή θέσης στο ποδόσφαιρο, τόσο σε ατομικό επίπεδο ενασχόλησης (personal), όσο και μέσα στην ομάδα, καθώς θεωρείται πως τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί αναγκαιότητα για κάθε οργανωμένο club ή ακαδημία. Στο δεύτερο μέρος, θα αναλυθεί η οργάνωση και η λειτουργία ενός Camp Προπόνησης Θέσης, με περιεχόμενα που αφορούν  τον ενδεδειγμένο τρόπο εφαρμογής των ασκήσεων σε υποομάδες θέσεων, τη θεωρητική εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών, τους ρόλους του επικεφαλής-υπεύθυνου του camp, των συνεργατών προπονητών, όλο το απαιτούμενο υποστηρικτικό υλικό σε έντυπα και video και γενικότερα την ολοκληρωμένη προσέγγιση που απαιτεί μια επιτυχημένη διοργάνωση. Η βάση της παρουσίασης, είναι το πολύ επιτυχημένο 1ο Camp που έγινε το 2019 στα Χανιά. Όλο το έντυπο υλικό που θα αναλυθεί, όπως  και τα video θα δοθούν στους προπονητές. Σε συνεργασία με την Sportbook, σε όλους τους συμμετέχοντες προπονητές θα δοθεί Δίπλωμα-Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, το οποίο θα αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή στο email τους. Εισηγητής θα είναι ο προπονητής UEFA A'  Βασίλης Παπαδάκης, συγγραφέας του βιβλίου ''Προπόνηση Θέσης στο Ποδόσφαιρο'', το οποίο αποτελεί το Best Seller της Sportbook για το 2019. Δικαίωμα συμμετοχής στο free webinar, έχουν όλοι οι προπονητές ποδοσφαίρου, που έχουν ήδη αποκτήσει το βιβλίο από την Sportbook. Οι ενδιαφερόμενοι προπονητές θα πρέπει να αποστείλουν αίτημα ενδιαφέροντος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με όλα τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email, κατηγορία  διπλώματος), καθώς και απόδειξη (φωτοαντίγραφο) αγοράς του βιβλίου, για να λάβουν τους κωδικούς εισόδου. Αν κάποιος δεν έχει την απόδειξη αγοράς, θα πρέπει να στείλει το αίτημα, να αναφέρει ότι το έχει και τα στοιχεία του και θα διασταυρωθεί με την Sportbook, η κατοχή του βιβλίου. Εναλλακτά, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Sportbook και να αποστείλει η ίδια το αίτημα σας. Προπονητές που επιθυμούν να πάρουν μέρος, αλλά δεν έχουν το βιβλίο μπορούν, αν το αποκτήσουν μέχρι την ημερομηνία έναρξης. Η ημερομηνία διεξαγωγής του webinar είναι η Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στις 8.00 μ.μ. Για τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..