Προπόνηση Ειδικής Αντοχής-Τακτικής

Προπόνηση με στόχο α) τη βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς στις σέντρες και την άμεση σκέψη αντεπίθεσης από αμυνόμενο, όταν κερδίσει τη μπάλα β) τη βελτίωση της επιθετικής κεφαλιάς και την άμεση σκέψη για ξεμαρκάρισμα και σουτ από επιθετικό γ) τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας αμυντικών και μέσων.

 

 

 

Εκτελείται στην αρχή της εβδομάδας Δευτέρα ή Τρίτη. Η διάρκεια της είναι περίπου 80΄. Η οργάνωση απαιτεί αρκετές μπάλες, αριθμό παικτών >16, 2 τερματοφύλακες, εμπόδια, πιατάκια και 4 ομοιώματα παικτών (ή στύλους-δοκάρια). Η μορφή επαναλήψεων είναι κυκλική ανά υποομάδα αμυντικών ή επιθετικών ποδοσφαιριστών, δηλαδή εναλλάσσονται στις σέντρες και τα διωξίματα οι μεν και στις σέντρες και τις επιθετικές κεφαλιές-σουτ οι δε.

Βασίλης Παπαδάκης

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..