Προπόνηση κεντρικού επιθετικού-SSG for No 9

Αγωνιστικό παιχνίδι προπόνησης του κεντρικού επιθετικού  και της γενικότερης βελτίωσης της επιθετικής συνεργασίας σε σχηματισμό με 1 φορ και 2 ακραίους επιθετικούς. Ταυτόχρονα εκπαιδεύεται και η αμυντική λειτουργία της αμυντικής 4άδας. Ο χώρος 40 Χ 30 είναι στον κεντρικό άξονα, έξω από την περιοχή και ολοκληρώνεται εντός περιοχής.

SSGN9TRAININGA

Οι 2 ομάδες αγωνίζονται έχοντας δημιουργικό-επιθετικό ρόλο (μπλε) και αμυντικό ρόλο (κόκκινη). Οι παίκτες της μπλε ομάδας προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με ασφάλεια και να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για να δεχτεί τελική πάσα ο φορ. Οι παίκτες της κόκκινης ομάδας αμύνονται με προσανατολισμό στη μπάλα. Αν κερδίσουν την μπάλα, έχουν 2 επιλογές: να περάσουν το κέντρο με οδήγημα σε 4'' ή μετά από 4 πάσες να την επιστρέψουν στον τερματοφύλακα. Τελική γραμμή όριο για οφσάιντ. Ζώνη Β: Δημιουργία αμυντικού βάθους.

Λύση 1:

SSGN9TRAININGB

Αντίθετη κίνηση και πίσω πάσα από το Νο 9. Κίνηση αριστερού ακραίου στην πλάτη του μπακ. Διαγώνια πάσα στην πλάτη της άμυνας. Εκρηκτική κίνηση του Νο 9 στην περιοχή, αφήνοντας πίσω τον κεντρικό αμυντικό, για να δεχτεί πάσα από τον ακραίο. Τελείωμα σε 1ο χρόνο.

Λύση 2:

SSGN9TRAININGC

Συνεργασία κεντρικού μέσου με δεξιό ακραίο επιθετικο. Ο Νο 9 δημιουργεί χώρο παραπλανώντας τον κεντρικό αμυντικό. Πίσω πάσα από ακραίο στον κεντρικό μέσο και κάθετη στο Νο 9, ο οποίος έχει κάνει αντίθετη κίνηση εκρηκτικά στο χώρο στην πλατη του στόπερ. Οδήγημα και τελείωμα φασης.

Λύση 3:

SSGN9TRAININGD

Ο Νο 9 δέχεται πάσα από τον κεντρικό μέσο, κινείται και συνεργάζεται με τον ακραίο επιθετικό και με αντίθετη κίνηση ζητά πάσα στον κενό χώρο. Οδηγεί και εκτελεί.

Σημεία κλειδί:

1. Παραπλανητική (αντίθετη) εκρηκτική κίνηση προσφοράς 2. Πίσω πάσα και κίνηση σε κενό χώρο στην πλάτη της άμυνας 3. Ξεμαρκάρισμα εντός περιοχής με αντίθετες-εκρηκτικές κινήσεις 4. Εκτέλεση σε 1ο χρόνο

Προοδευτικότητα:

Προσθήκη από 1 παίκτη σε κάθε ομάδα: 1 αμυντικό χαφ για την αμυνόμενη και 1 ακόμα χαφ για την επιτιθέμενη και SSG 5vs5.

 

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..