Προπόνηση Συναρμογής-Ενδεικτικές Ασκήσεις

Εκτελούνται 2 φορές την εβδομάδα (έως και 3 στην προετοιμασία, με μπάλα ή χωρίς. Προτιμούμε πάντα τη χρήση μπάλας γιατί ταυτόχρονα βελτιώνουμε και τεχνικά στοιχεία (πάσα, υποδοχή, οδήγημα, κεφαλιά). Τοποθετούμε 2 έως 3 ασκήσεις, εκτελούμε 8 επαναλήψεις ανά άσκηση αν είναι 2 ή 6 ανά άσκηση αν είναι 3 ασκήσεις. Οι παίκτες χωρίζονται σε υποομάδες και περνάνε σε ροή. Δίνουμε έμφαση α) στην σωστή εκτέλεση του σκίπινγκ (χαμηλό, ψηλό, πλάγια, πίσω, διπλό ή μονό βήμα, σταυρώματα κ.α) β) στην συνδυασμένη-συντονισμένη κίνηση χεριών-ποδιών και την καλή-ποιοτική εκτέλεση όταν έχουμε και μπάλα. Συνολικά ο χρόνος θα είναι περίπου 10΄-12’. Οι ασκήσεις τοποθετούνται στην αρχή της προπόνησης, αμέσως μετά το ζέσταμα (ουσιαστικά είναι συνέχειά του, οπότε μπορούμε άνετα να τις βάλουμε μετά το τρέξιμο σε ζευγάρια με ασκήσεις διατάσεων ενεργητικών που κάνουμε) ή ανάλογα με το ασκησιολόγιο να ξεκινήσουμε κατευθείαν με συναρμογή, συνδυάζοντας τις ενεργητικές διατάσεις με τα περάσματα από τις σκάλες.

Ενδεικτικό Ασκησιολόγιο

me mpala 2

Άσκηση 1

Πέρασμα από σκάλες με παραλλαγές βημάτων και στη συνέχεια διπλή πάσα στη μία άσκηση και κεφαλιά στην άλλη. Η πάσα μπορεί να είναι φυσικά δεξί, αριστερό, στον αέρα, με υποδοχή στήθος ή μηρό κ.α. Οι ποδοσφαιριστές σε 4 υποομάδες με κυκλική ροή. 8 επαναλήψεις ανά σταθμό.

Περισσότερα εδώ...

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..