Προπονητής Ποδοσφαίρου

H ιστοσελίδα www.soccercoach.gr είναι μια συνέχεια του Blog ''Προπονητής Ποδοσφαίρου'', το οποίο ξεκίνησα με πολύ όρεξη και μεράκι, σαν μια προσπάθεια διαλόγου, έχοντας σαν βάση την ενασχόλησή μου με την προπονητική και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Η αποδοχή του και οι συζητήσεις που προκάλεσε, τα θετικά σχόλια και οι πολλές πραγματικά γνωριμίες, με ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο που προέκυψαν μέσω αυτού, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, είναι πραγματικά το μεγάλο κέρδος για μένα. Σας ευχαριστώ γατί μέσα από την επαφή μας, έμαθα και μαθαίνω πολλά για την αγαπημένη μου ενασχόληση, την προπονητική ποδοσφαίρου. Θα συνεχίσω να αναζητώ μαζί σας, οτιδήποτε συμβάλλει στην βελτίωση, τη γνώση και την υποστήριξη της προπόνησης στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, ότι δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα εκφράζει τη δική μου σκέψη ή την αποδοχή μου. Πιστεύω πως αν κάτι είναι σωστό, μπορείς να το βελτιώσεις. Αν κάτι είναι λάθος, μπορείς να το διορθώσεις. Στη νίκη μπορείς να φτάσεις, με ένα περισσότερο ή λιγότερο επιθετικό παιχνίδι, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας ή αναμονής. αλλά οπωσδήποτε χρειάζεσαι συνεργασίες και ομαδικότητα.

Βασίλης Παπαδάκης

Η φιλοσοφία του προπονητή

coachingΌπως είπε ένας φιλόσοφος ‘’αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις, οποιοσδήποτε δρόμος θα σε βγάλει εκεί’’. Για να επιτύχεις, πρέπει να ξέρεις που πηγαίνεις. Εσύ είσαι αυτός που θα διαλέξεις τις σωστές κατευθύνσεις για σένα. Όπως φαίνεται και από την παρακάτω ιστορία, προπονητές χωρίς ανεπτυγμένη φιλοσοφία, δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και συχνά υποκύπτουν σε εξωτερικές πιέσεις.

Περισσότερα..

Προπονητής ποδοσφαίρου

Ατομική Προπόνηση Ποδοσφαιριστών

Ένα καινούριο, πρωτοποριακό πρόγραμμα ξεκίνησε για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που έχουν στόχο  την συνεχή βελτίωση τους. Με μια ολοκληρωμένη προπονητική προσέγγιση, που καταγράφει-αναλύει μέσα από τον αγώνα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες στις 4 φάσεις του παιχνιδιού, σε ατομικό επίπεδο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ατομική Προπόνηση Ποδοσφαίρου με βάση τα 4 προπονητικά πεδία, την ηλικία και τη θέση του ποδοσφαιριστή, μέσα στον σχηματισμό! Ένα πρόγραμμα για ποδοσφαιριστές με στόχους!

Με 2 βασικά προγράμματα: Μεταβατικής περιόδου (διάρκεια έως 2 μήνες) και Ετήσιο πρόγραμμα διάρκειας 9 μηνών.

Το πρόγραμμα αφορά το νομό Χανίων. Οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω της  φύσης και των απαιτήσεων της εφαρμογής του προγράμματος.

 Υπεύθυνος εφαρμογής: Βασίλης Παπαδάκης-προπονητής ποδοσφαίρου UEFA A'. Συγγραφέας των Best-sellers βιβλίων προπονητικής ''Προπόνηση θέσης στο ποδόσφαιρο'', ''Προπονώντας παιδιά'' και ''Pre-season Soccer Training''.

 

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..