Προπονητής Ποδοσφαίρου

H ιστοσελίδα www.soccercoach.gr είναι μια συνέχεια του Blog ''Προπονητής Ποδοσφαίρου'', το οποίο ξεκίνησα με πολύ όρεξη και μεράκι, σαν μια προσπάθεια διαλόγου, έχοντας σαν βάση την ενασχόλησή μου με την προπονητική και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Η αποδοχή του και οι συζητήσεις που προκάλεσε, τα θετικά σχόλια και οι πολλές πραγματικά γνωριμίες, με ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο που προέκυψαν μέσω αυτού, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, είναι πραγματικά το μεγάλο κέρδος για μένα. Σας ευχαριστώ γατί μέσα από την επαφή μας, έμαθα και μαθαίνω πολλά για την αγαπημένη μου ενασχόληση, την προπονητική ποδοσφαίρου. Θα συνεχίσω να αναζητώ μαζί σας, οτιδήποτε συμβάλλει στην βελτίωση, τη γνώση και την υποστήριξη της προπόνησης στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, ότι δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα εκφράζει τη δική μου σκέψη ή την αποδοχή μου. Πιστεύω πως αν κάτι είναι σωστό, μπορείς να το βελτιώσεις. Αν κάτι είναι λάθος, μπορείς να το διορθώσεις. Στη νίκη μπορείς να φτάσεις, με ένα περισσότερο ή λιγότερο επιθετικό παιχνίδι, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας ή αναμονής. αλλά οπωσδήποτε χρειάζεσαι συνεργασίες και ομαδικότητα.

Βασίλης Παπαδάκης

Η φιλοσοφία του προπονητή

coachingΌπως είπε ένας φιλόσοφος ‘’αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις, οποιοσδήποτε δρόμος θα σε βγάλει εκεί’’. Για να επιτύχεις, πρέπει να ξέρεις που πηγαίνεις. Εσύ είσαι αυτός που θα διαλέξεις τις σωστές κατευθύνσεις για σένα. Όπως φαίνεται και από την παρακάτω ιστορία, προπονητές χωρίς ανεπτυγμένη φιλοσοφία, δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και συχνά υποκύπτουν σε εξωτερικές πιέσεις.

Περισσότερα..

Προπονητής ποδοσφαίρου

Προσφορά! Δωρεάν Ebook με την αγορά του ΄΄Προπονώντας τις μονομαχίες''!!!

📢 Δωρεάν ebook προπονητικής ποδοσφαίρου, από την Sportbook και το Soccercoach.gr!!!

👉 Όσοι αγοράζoυν το βιβλίο «ΠΡΟΠΟΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ», μπορούν να αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ το ebook ''Προπόνηση Ποδοσφαιρικής Ταχύτητας'', που περιέχει 45 ασκήσεις προπόνησης ταχύτητας (Γενικές-Σχηματισμού-Αγωνιστικά παιχνίδια).

👉 Το βιβλίο «Προπονώντας τις μονομαχίες» , αναλύει θεωρητικά τη σημασία των μονομαχιών σύμφωνα:
Με τις διδαχές του Victor Frade.
Με έρευνα για τη σημασία των μονομαχιών στην Premier League.
Με έρευνα του ίδιου συγγραφέα σε τοπικά πρωταθλήματα της Ελλάδας.
Επίσης αναλύεται η προσδιορισμός των μονομαχιών στο πλαίσιο της ατομικής τακτικής στο ποδόσφαιρο.
👉Όσον αφορά το ασκησιολόγιο, το βιβλίο περιέχει:
24 ασκήσεις «Γενικής Τακτικής 1v1».
29 ασκήσεις «Ειδικής Τακτικής 1v1».
10 ασκήσεις «Τερματοφύλακας vs Επιθετικός».
20 ασκήσεις «1vs1 σε αγωνιστικά παιχνίδια».
8 ασκήσεις για τη μεθοδολογική προσέγγιση Διδασκαλίας-Εκπαίδευσης-Προπόνησης της ατομικής τακτικής στην προπόνηση της ομάδας.
👉Μπορείτε να αποκτήσετε το ''Προπoνώντας τις μονομαχίες'', σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή από 17,5 ευρώ!
⚽ Η ηλεκτρονική μορφή, είναι διαθέσιμη μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή ''Books for Sports'', από την Sportbook!
 
Σημ.: Το Δωρεάν Ebook θα έρθει στο email σας, αν αποστείλετε την απόδειξη αγοράς από την Sportbook, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..