Άσκηση βελτίωσης τεχνικών στοιχείων-συγχρονισμού-τελικής προσπάθειας.

Άσκηση ατομικής βελτίωσης και υποομαδικής συνεργασίας, που εκτελείται σε υψηλό ρυθμό. Έμφαση στο οδήγημα της μπάλας, το 1-2 και το τελικό σουτ για γκολ. Η τελική προσπάθεια εκτελείται εντός περιοχής με δύο συνθήκες: τετ-α-τετ και εκμετάλευση σέντρας. Ταυτόχρονα σε συνθήκη επιθετικής υπεραριθμίας 2vs1 στη σέντρα, προπονείται η συνεργασία για το ξεμαρκάρισμα 2 επιθετικών όπως και η αντίδραση του αμυνόμενου. Δίνεται σημασία στο συγχρονισμό των κινήσεων, την εκτίμηση τυης φάσης-κατάστασης και την αντίδραση-επιλογή κίνησης. dribbleshootcrossingdrill

Η άσκηση εκτελείται ως εξής:

Ο ποδοσφαιριστής Νο 1 ξεκινάει με άλμα και στη συνέχεια εκτελεί σλάλομ με τη μπάλα, συνεργασία για πάσα 1-2 με τον ποδοσφαιριστή Νο 2 και τελείωμα φάσης με πλασέ στο τετ-α-τετ που δημιουργείται. Λίγο πριν το 1-2 ξεκινάνε οι Νο 4 (άλμα-σλάλομ με τη μπάλα) και οι Νο3 και Νο5 (άλμα-σλάλομ χωρίς μπάλα). Ο Νο 4 εκτελεί πάσα 1-2 με τον Νο 2 που έχει κάνει κίνηση υποστήριξης και οι Νο 3(αμυνόμενος-κόκκινος) και Νο 5 (επιτιθέμενος-μπλε) εισέρχονται στην περιοχή, για να δημιουργηθεί η επιθετική υπεραριθμία 2vs1 στη σέντρα. Ο αμυνόμενος προσπαθεί να αποτρέψει το γκολ (εκτίμηση φάσης και ανάλογη τοποθέτηση) και οι επιτιθέμενοι να κινηθούν σωστά στο χώρο για εκμετάλευση της υπεραριθμίας. Ανάλογα την εξέλιξη κινούνται 1ο-2ο δοκάρι, μένει ο ένας πιο πίσω ή αλλάζουν θέση μεταξύ τους, για να δώσουν καλύτερες επιλογές στο παίκτη που κάνει τη σέντρα. Ο παίκτης αυτός πρέπει να δώσει σημασία στην κατάλληλη σέντρα σε σχέση με τη συνθήκη (σημαδεύει τον κατάλληλο συμπαίκτη-δεν κάνει απλά σέντρα στο χώρο).

Οργάνωση: Η άσκηση εκτελείται εναλλάξ από αριστερά-δεξιά. Ζευγάρια παικτών στις άκρες που αλλάζουν ρόλους σε κάθε επανάληψη. Τριάδες παικτών στον άξονα (2 επιτιθέμενοι που επίσης αλλάζουν ρόλους σε κάθε επανάληψη-1 αμυνόμενος).

Πρόοδος: Δημιουργία 3vs2 στην περιοχή με προσθήκη παικτών στον άξονα.

Tags: σουτ, shooting drill, soccer drills

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..